Není nad domácí bramborový knedlík. Navíc tento je lehoučký jak pírko a tím, že se vaří ve fólii nemá rozmáčený povrch
Ingredience:
oloupané brambory | 1000 g |
hrubá mouka | 500 g |
vejce | 2 ks |
sůl |
Postup přípravy:
1.) Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka v osolené vodě. Scedíme je a našleháme, jako když děláme bramborovou kaši. Přidáme mouku, vajíčka a zpracujeme nadýchané těsto
2.) Z potravinářské fólie ustřihneme dva pruhy, které dáme na sebe. Na ně naložíme těsto a vytvarujeme šišku. Balením do fólie ještě upravíme tvar. Na jednom konci fólie uděláme uzel nebo zavážeme provázkem. K tomu konci těsto pořádně napěchujeme a zavážeme druhý konec. Takto zpracujeme i zbytek těsta. Počet knedlíku záleží na velikosti šišek. Obvykle jich bývá 3-4
3.) Knedlíky vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až vyplavou na povrch. Po dobu vaření je občas převracíme
Raději jich udělejte víc. Dají se dobře uchovávat v mrazničce
Komentáře