«

»

Lis 27 2014

Brokolicová nádivka

brokolicova_nadivka

Skvělá je teplá i studená, podávaná jako příloha k masu nebo samostatná se salátem.

Množství:    4 osoby

Ingredience:

brokolice 1 ks
housky den staré 5 ks
šunka 400 g
vejce 2 ks
mléko 250 ml
sůl podle potřeby
olej 3 lžíce
tuk na vymazání pekáčku

Postup přípravy:

1.)  Zelenou část brokolice bez košťálu povaříme ve slané vodě cca 5-10 minut
2.)  Housky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. V mléce rozšleháme vajíčka, zalijeme jimi housky a zamícháme
3.)  Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme šunku.
4.)  K houskám přidáme orestovanou šunku, pokrájenou brokolici, vše promícháme a podle potřeby dochutíme solí.
5.)  Směs dáme do vymazaného pekáčku a dáme přikryté péct do předehřáté trouby (175°C) na 20 minut. Pak odklopíme a doděláme vrchní kůrčičku ještě 10 minut

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>