Bydlí s námi naše 92 letá maminka ze Slovenska. Když ji chci udělat radost, uvařím jí brynzové halušky. Jsou ale vážně výborné. Nejlepší jsou ovšem s květnovou brynzou.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
moučné brambory syrové, oloupané | 2 kg |
hladká mouka | cca 200 g |
brynza | 400 g |
anglická slanina | 250 g |
sůl | dle potřeby |
olej |
Postup přípravy:
1.) Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle
2.) Z brambor vymačkáme vodu. Nejlépe to půjde, když cedník vyložíme čistou utěrkou a mačkáme přes ni. Hmota by neměla být úplně suchá.
3.) Do brambor zapracujeme mouku a sůl. Těsto má být vláčné.
4.) Do většího kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Když se voda začne vařit, protlačme přes haluškové síto těsto do vody. Halušky jsou uvařené když plavou na hladině. Nevařte celou dávku najednou, ale postupně.
5.) Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji dozlatova.
6.) Na talíř dáme porci halušek, na ně rozdrobíme brynzu a navrch osmaženou anglickou slaninu
Komentáře