«

»

Čvc 31 2016

Cukeťák

cuketovy_nakyp

Cuketa se stává čím dál častěji součástí našeho jídelníčku. Obsahuje 90 % vody, vlákninu, mnoho vitamínů a stopových prvků. Svým nízkokalorickým složením (necelých 20 kcal /84 kJ na 100 g) je ideální potravinou při redukci tuku, jelikož se z ní dají vytvářet výborné recepty, které chutnají a zasytí.

Ingredience:

nastrouhaná cuketa 3 hrnečky hrneček = 250 ml
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 lžička
dětská krupička 1 hrneček
olej 1/3 hrnečku
strouhaný uzený sýr 250 g
uzené maso nebo šunka 300 g
sůl podle chuti
petrželka 2 lžíce

Postup přípravy:

1.)  Cukety oloupeme, nastrouháme a neslíváme. Uzené maso nebo šunku nakrájíme na malé kousky.
2.)  Všechny ingredience smícháme v míse. Necháme chvíli stát, aby nasákla krupička. Má vzniknout řidší směs. Pokud se nám zdá hodně řídká, můžeme přidat krupičku
3.)  Směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C dokud nezezlátne na povrchu
Cukeťák můžeme konzumovat jak teplý, tak i za studena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>