«

»

Čvc 27 2014

Domácí hovězí polévka

domaci_hovezi_polevka

Dobrá domácí hovězí polévka nesmí chybět v tomto receptáři. Po „prohýřené“ noci s miminkem Vás zaručeně postaví na nohy.

Množství:       4 osoby

Ingredience:

hovězí přední 400 g
oloupaná větší mrkev 2 ks
oloupaná středně velká petržel 2 ks
tymián
nové koření 3 kuličky
nudle větší hrst
petrželka na zdobení

Postup přípravy:

1.)  Hovězí maso zalijeme dvěma litry studené vody, přidáme mrkev, petržel, svazek bylin, nové koření a vše necháme vařit pomalu dvě hodiny, aby maso změklo.
2.)  Uvařené maso a mrkev s petrželí vyjmeme z vývaru a necháme trochu prochladnout
3.)  Vývar přecedíme přes cedník vyložený čistou utěrkou, aby zůstal čirý a abychom odstranily bylinky a koření
4.)  Maso, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru
5.)  Polévku přivedeme k varu a vhodíme do ní nudle. Vaříme je do změknutí.
6.)  Polévku nakonec ozdobíme petrželkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>