Dobrá domácí hovězí polévka nesmí chybět v tomto receptáři. Po „prohýřené“ noci s miminkem Vás zaručeně postaví na nohy.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
hovězí přední | 400 g |
oloupaná větší mrkev | 2 ks |
oloupaná středně velká petržel | 2 ks |
tymián | |
nové koření | 3 kuličky |
nudle | větší hrst |
petrželka | na zdobení |
Postup přípravy:
1.) Hovězí maso zalijeme dvěma litry studené vody, přidáme mrkev, petržel, svazek bylin, nové koření a vše necháme vařit pomalu dvě hodiny, aby maso změklo.
2.) Uvařené maso a mrkev s petrželí vyjmeme z vývaru a necháme trochu prochladnout
3.) Vývar přecedíme přes cedník vyložený čistou utěrkou, aby zůstal čirý a abychom odstranily bylinky a koření
4.) Maso, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru
5.) Polévku přivedeme k varu a vhodíme do ní nudle. Vaříme je do změknutí.
6.) Polévku nakonec ozdobíme petrželkou
Komentáře