Mandlové mléko si můžete koupit v obchodě, ale mnohem jednodušší je, připravit si ho doma. Bude čerstvé, bez konzervantů a máte plnou kontrolu nad tím, jak vypadají mandle, ze kterých se mléko dělá
Ingredience:
mandle | 1 hrnek = 250 ml |
voda | 2 hrnky + na namáčení |
libovolné: cukr, javorový sirup, stévie |
Postup přípravy:
1.) Mandle namočíme ve vodě nejlépe přes noc, ale můžeme klidně i dva dny
2.) Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mixéru
3.) Nejdříve mandle rozbijme pár pulzy a pak mixujeme cca 2 minuty na nejvyšší výkon
4.) Přecedíme do skleničky přes jemné plátýnko, vymačkejme všechnu tekutinu, můžeme dosladit. Doředíme na množství 500 ml
5.) Zbytek nevyhazujeme, můžeme ho použít do ovesných kaší, pečení třeba sušenek atd. Můžeme ho nechat i usušit nebo zmrazit pro delší trvanlivost.
Komentáře