Eintopf si spojujeme hlavně s německou kuchyní, ale najdeme jej i v kuchyni francouzské, polské či americké. Chutě a vůně všech společně připravovaných surovin se v tomto pokrmu spojí v lahodnou pochoutku
Množství: 4 osoby
Ingredience:
vepřové maso | 600 g |
červená řepa | 300 g |
olej | 4 lžíce |
rajský protlak | 3 lžíce |
vývar -bujon | 1200 ml |
brambory | 500 g |
sůl | podle potřeby |
mletá červená paprika | 1 lžička |
Postup přípravy:
1.) Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí ji oloupáme a pokrájíme na kostky
2.) Na oleji osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, přidáme rajský protlak, poprášíme mletou červenou paprikou. Ještě krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
3.) Před koncem vaření přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a vaříme vše doměkka. Pár minut před dovařením dáme do hrnce prohřát řepu. Dochutíme solí
4.) Odstavíme a necháme chvíli před podáváním pod poklicí odpočinout
Komentáře