Výborná, zdravá a jednoduchá bábovka i pro ty, který si chtějí udržet línii
Ingredience:
ovesné vločky | 3 hrnečky, hrneček=250 ml |
vejce | 3 ks |
oloupaná rozmixovaná větší jablka | 2 ks |
bílý jogurt | 220 g |
olivový olej | 3 lžíce |
jedlá soda | 1 lžička |
mletá skořice | 1 lžička |
moučkový cukr lze nahradit stévií | 4 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Lehčí varianta je, když si koupíme drcené ovesné vločky. Vločky smícháme s cukrem, skořicí, jedlou sodou
2.) V druhé míse smícháme mokré ingredience-vejce, olej, jogurt, rozmixovaná jablíčka. Do této směsi přisypeme suché přísady a vše pořádně promícháme
3.) Středně velkou formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem. Těsto do vylijeme a povrch uhladíme
4.) Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50-55 dozlatova
5.) Po upečení bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom ji vyklápíme. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem
Komentáře