Netradiční úprava hovězího masa s povidly a skořicí Vás mile překvapí
Množství: 4-5 osob
Ingredience:
hovězí zadní | 900 g |
petržel | 2 ks |
mrkev | 3 ks |
sádlo | |
sůl | podle potřeby |
hladká mouka | 1 lžička |
švestková povidla | 1 lžíce |
skořice | 1/2 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Hovězí maso nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky a dusíme cca 2 hodiny
2.) Průběžně podléváme vodou, aby po vydušení zůstalo dost šťávy. Asi 15 minut před koncem přidáme 1 lžičku mouky, kterou jsme zamíchali v troše vlažné vody
3.) Povidla rozmícháme v troše vody a přimícháme skořici
4.) Po vydušení šťávy přimícháme povidla a chvíli spolu povaříme
Jako přílohu podáváme knedlík
komentář 1
Kristýna
18.6.2016 na 11:47 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý den,
děkuji za inspiraci, je to moc dobré jídlo a přitom velmi jednoduché na přípravu. Chutná mně, manželovi i 2letému synovi:-). Akorát já knedlík moc nemusím, tak si k němu vařím těstoviny. A je to také velká mňamka.
Hezký den, Kristýna