Plnohodnotný oběd, který zasytí každého. Hovězí maso v této úpravě bude krásně měkounké.
Množství: 6 osob
Ingredience:
plátky hovězího masa | 6 ks |
slanina | 100 g |
vejce | 3 ks |
strouhanka | 4 lžíce |
olej | 10 lžic |
kostka masoxu | 1 ks |
voda | 750 ml |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Ve vařící vodě rozpustíme kostku masoxu
2.) Hovězí plátky omyjeme, z obou stran naklepeme a každý překrojíme podélně napůl. Budeme mít 12 kousků masa. Plátky masa z obou stran osolíme a důkladně obalíme ve strouhance
3.) Obalené plátky máčíme v našlehaných vejcích a krátce je z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
4.) Osmažené plátky masa naskládáme do pekáčku, poklademe je slaninou, zalijeme masoxem, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 140°C cca 2 hodiny. Občas zkontrolujeme. Pokud máme dojem, že je málo šťávy, přidáme trochu vody
Podáváme s vařeným nebo restovaným bramborem
Komentáře