Jde o původem ruský pokrm pocházející z 19. století. Myslím že si na něm pochutnáme i v současnosti.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
minutkové hovězí-svíčková, roštěnec | 500 g |
žampiony | 250 g |
rajský protlak | 2 lžíce |
smetana ke šlehání | 200 ml |
máslo | 3 lžíce |
olej | 2 lžíce |
hladká mouka | podle potřeby |
čerstvý nasekaný kopr | 3 lžíce |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme chvíli odležet
2.) Nudličky masa obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozpáleném másle. Opékáme je ze všech stran asi 8 minut, pak je vložíme do trouby nahřáté na 100°C, aby se dopeklo a zůstalo nahřáté
3.) Na pánvi orestujeme žampiony nakrájené na plátky, chvíli dusíme. Pak přidáme rajský protlak, smetanu a povaříme
4.) Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi. Přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí
Podáváme s rýží nebo těstovinami
komentářů 3
Veronika
21.8.2014 na 7:01 (UTC 1) Link to this comment
Vyborny a moc chutny receptik, jsem rada za tyto stranky;)Dekuji.
Janka
25.4.2015 na 7:49 (UTC 1) Link to this comment
Mojej rodine som uvarila gulášik (s veľa cibule, cesnaku, korenia, chilli) , tak ako to majú radi. Ja som si uvarila zvlášť toto fantastické jedlíčko. Keď som prišla z prechádzky domov, s veľkou chuťou na tento stroganoff som zistila, že mi zostal prázdny hrniec. Chutil všetkým. Veľmi pekne ďakujem za tento fantastický receptík 🙂 .
viera
25.4.2015 na 10:12 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý den Janko,
děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že měl recept úspěch u celé Vaší rodiny
Viera