Roštěnka, co s ní? S jakou přílohou? Dá se na mnoho způsobů. I tímto způsobem vařím roštěnku já. V jednom hrnci s brambory
Množství: 4 osoby
Ingredience:
hovězí roštěnka | 750 g |
brambory | 1000 g |
olej | |
mletý kmín | 1 lžička |
sůl | podle potřeby |
červená mletá paprika | 1 lžička |
Postup přípravy:
Já toto jídlo dělám v papiňáku. Pokud použijete obyčejný hrnec, počítejte s delší dobou vaření, zhruba s dvojnásobnou
1.) Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, aby se nekroutily. Posolíme s obou stran
2.) Maso z obou stran osmažíme na oleji a přeložíme do mísy
3.) Do výpeku přidáme 1 lžičku kmínu a 1 lžičku mleté červené papriky, zamícháme, přidáme trochu vody a vrátíme plátky masa
4.) Podlijeme asi 150 ml vody, aby maso bylo pod vodou a dusíme do poloměkka. V papiňáku stačilo 25-30 minut
5.) Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Přidáme k masu a opatrně promícháme, aby brambory byly vespod, ještě mírně osolíme. Podlijeme ještě vodou, aby bylo překryté i maso. Dusíme do změknutí brambor. V papiňáku stačí 12 minut. V případě potřeby dochutíme solí
Komentáře