Recept na krupicovou kaši trochu jinak. Zkaramelizovaná jablíčka dodají kaši jedinečnou chuť
Množství: 4 osoby
Ingredience:
polotučné mléko | 1200 ml |
máslo | 100 g |
cukr krupička | 100 g |
jablka | 2 ks |
krupice | 240 g |
cukr moučka | 50 g |
sůl | špetka |
čokoláda | na posypání |
Postup přípravy:
1.) Mléko mírně osolíme a dáme vařit. Do vařícího mléka nasypeme krupici.
2.) Zvolna vaříme a mícháme. Až se dostatečně provaří vznikne přiměřeně hustá kaše
3.) Jablka nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s rozpuštěným máslem a cukrem, až cukr zkaramelizuje
4.) Jednotlivé porce kaše poklademe opečenými jablky, posypeme moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou
Komentáře