V téhle úpravě si zeleninu zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
krůtí prsa | 750 g |
oloupané brambory | 750 g |
očištěná mrkev | 350 g |
očištěná petržel nebo pastinák | 150 g |
tuk | na vymazání pekáče |
smetana na vaření nebo na šlehání | 250 ml |
tymián | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Krůtí prsa nakrájíme na zhruba centimetr silné plátky, které z obou stran osolíme
2.) Brambory, mrkev, petržel (pastinák) nakrájíme na kousky
3.) Pekáč vymažeme tukem, dospod naskládáme nakrájené brambory, na ně plátky masa, posypeme špetkou tymiánu, nahoru nakrájenou zeleninu. Vrstvu brambor a vrstvu zeleniny ochutíme solí. Rovnoměrně prolijeme smetanou
4.) Pečeme přiklopené zhruba 45 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka.
Recept poslala paní MUDr. Eva Šimůnková
Komentáře