Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku
Množství: 4 osoby
Ingredience:
kuřecí prsní řízky | 6 ks |
vejce | 6 ks |
nastrouhaný tvrdý sýr | 200 -250 g |
větší žampiony | 3 ks |
šunka | 200 g |
jemně posekaná čerstvá petrželka | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Formu na bábovku vyložíme pečícím papírem
2.) Kuřecí prsní řízky naklepeme a z obou stran posolíme. Žampióny nakrájíme na kostičky
3.) Začneme skládat vrstvy. První vrstvou budou tři kuřecí prsa, které vložíme na dno, aby trochu překryly i stěny. Pokračujeme plátky šunky, na ně nasypeme půlku strouhaného sýra, půlku nakrájených žampionů a sekanou petrželku . Další vrstvou budou 4 celá rozklepnutá mírně posolená vajíčka. Na ně přijdou další tři kuřecí prsa, plátky šunky, strouhaný sýr, krájené žampiony. Končíme vrstvou dvou rozkvedlaných mírně osolených vajíček
4.) Pečeme na 200°C cca 1 1/2 hodiny. Před vyklopením formu necháme vychladit
Komentáře