Losos zapečený v listovém těstě se stane určitě ozdobou každé slavnostní tabule
Ingredience:
filet čerstvého lososa | 900 g |
listové těsto | 1 balení |
čerstvá bazalka | plná hrst |
čerstvý kopr | plná hrst |
olej | |
máslo | |
plnotučná hořčice | |
hladká mouka | k rozválení těsta |
žloutek | na potření těsta |
sůl | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Lososa naporcujeme na 4 porce a každou porci podélně rozpůlíme
2.) Nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem a kapkou oleje. Lososa z každé strany osolíme. Každou porci ze 4 z jedné strany potřeme hořčicí a druhou čtverici potřeme bylinkovou marinádou. Dvě půlky lososa přiklopíme k sobě – uprostřed bude hořčice a marináda
3.) Z listového těsta rozválíme 4 porce na tenčí plátky, doprostřed položíme lososa, zabalíme, otočíme a vložíme do pekáče. Na vršku uděláme mřížku a potřeme žloutkem
4.) Pečeme při 200°C cca 20-25 minut, dokud listové těsto nebude mít nahnědlou barvu-křupavou kůrku
Komentáře