«

»

Led 04 2015

Lososové noky

noky_s_lososem1

Rychlá a snadná příprava velmi chutného jídla, které zvládne a začátečník

Množství:    4 osoby

Ingredience:

losos 450-500 g
gnocchi 2 balení
smetana na vaření 2 ks
uzený tvrdý sýr 200 g
bazalka
olej 2-3 lžíce
sůl podle potřeby
koření na ryby

Postup přípravy:

1.)  Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme na malé kousky, které opečeme na oleji a přidáme koření na ryby
2.)  Opečené kousky odstavíme na talířek. Do výpeku nalijeme smetanu, necháme prohřát a osolíme
3.)  Do smetany přidáme nastrouhaný sýr a vaříme na malém ohni, dokud se sýr nerozpustí do hustší omáčky. Občas promícháme
4.)  Do hotové omáčky přidáme lososa o bazalku a dochutíme podle potřeby solí
5.)  Dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vody nasypeme gnocchi. Vaříme tak dlouho, až vyplavou. Scedíme a dáme na talíř
6.)  Gnocchi na talíři přelijeme omáčkou a podáváme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>