Rychlá a snadná příprava velmi chutného jídla, které zvládne a začátečník
Množství: 4 osoby
Ingredience:
losos | 450-500 g |
gnocchi | 2 balení |
smetana na vaření | 2 ks |
uzený tvrdý sýr | 200 g |
bazalka | |
olej | 2-3 lžíce |
sůl | podle potřeby |
koření na ryby |
Postup přípravy:
1.) Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme na malé kousky, které opečeme na oleji a přidáme koření na ryby
2.) Opečené kousky odstavíme na talířek. Do výpeku nalijeme smetanu, necháme prohřát a osolíme
3.) Do smetany přidáme nastrouhaný sýr a vaříme na malém ohni, dokud se sýr nerozpustí do hustší omáčky. Občas promícháme
4.) Do hotové omáčky přidáme lososa o bazalku a dochutíme podle potřeby solí
5.) Dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vody nasypeme gnocchi. Vaříme tak dlouho, až vyplavou. Scedíme a dáme na talíř
6.) Gnocchi na talíři přelijeme omáčkou a podáváme
Komentáře