Pokud máte rádi netradiční moučníky, připravte si tento s kaštanovou nádivkou. Navíc jedlé kaštany podporují tvorbu mateřského mléka
Ingredience těsto:
polohrubá mouka | 12 lžic |
moučkový cukr | 12 lžic |
vejce | 6 ks |
olej | 100 ml |
studená voda | 6 lžic |
sůl | štipka |
prášek do pečiva | 1 ks |
kakao | 2 lžíce |
Ingredience náplň:
máslo | 200 g |
moučkový cukr | 150 g |
vanilkový puding | 1 ks |
kaštanové pyré | 100 g |
mléko | 300 ml |
smetana ke šlehání 40% | 400 ml |
čokoláda |
Postup přípravy:
1.) Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, pomalu přidáváme olej a 6 lžic studené vody a ještě spolu šleháme
2.) Smícháme mouku s práškem do pečiva, solí, kakaem a opatrně vmícháme do našlehaných žloutků
3.) Vyšleháme sníh ze 6 bílků a zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou
4.) Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C. Korpus je hotový, když po zapíchnutí špejle, zůstane čistá
5.) Máslo ušleháme s cukrem a kaštanovým pyré. V 300 ml mléka uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku zašleháme kaštanový krém
6.) Na vychladnutý korpus namažeme kaštanovou náplň. Na ni natřeme ušlehanou šlehačku. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou
Kaštanové pyré je k dostání v Lidlu
Tento recept nám zaslala maminka majovka18 ze slovenského MK a zveřejňuji ho s jejím svolením
Komentáře