Tento recept znám již nejmíň třicet let. Byl náš oblíbený, když byly mé děti malé. Pak nějak zapadl a až teď jsem ho opět našla. Potěšilo mne to.Ať Vás neodradí, že odpalované těsto se hůř roztírá na plech. Výsledek za to stojí.
Ingredience pro těsto:
hladká mouka | 150 g |
máslo | 150 g |
voda | 250 ml |
vejce | 6 ks |
tuk | 1 lžíce |
Ingredience pro náplň:
mléko | 250 ml |
hladká mouka | 100 g |
cukr moučka | 150 g |
máslo | 250 g |
vanilkový cukr | 1 balíček |
Ingredience pro polevu:
máslo | 30 g |
čokoláda na vaření | 40 g |
Postup přípravy těsta:
1.) Do hrnce dáme vařit vodu a máslo. Když se tuk rozpustí, přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme vařit přibližně 10 minut, aby se těsto nechytalo na hrnec ani na měchačku.
2.) Do téměř vychladlého těsta přimícháme jedno po druhém 6 vajec.
3.) Připravíme 2 plechy. Vymažeme je tukem a prolejeme studenou vodou.
4.) Těsto rozetřeme na plechy v slabé vrstvě. Nenatíráme až po okraje, protože těsto pečením zvětší objem.
5.) Těsto pečeme v teplovzdušné troubě na 180°cca 10-12 min. Po celou dobu pečení troubu neotevíráme. Odpalované těsto takto připravené bude tvořit pěkné bubliny
Postup přípravy náplně:
1.) Mléko s hladkou moukou a vanilkovým cukrem uvaříme na kaši.
2.) Změklé máslo vymícháme s cukrem.
3.) Poté co nám mléčná kaše vystydne, přimícháme k ní vymíchané máslo s cukrem
Dokončení:
Jeden plát těsta namažeme náplní. Přiklopíme druhým plátem. Pocákáme čokoládovou polevou
Komentáře