Ovesné mléko je díky vysokému obsahu vitaminu B a zinku vhodné pro rekonvalescenty a pomáhá v boji proti únavě a malátnosti
Ingredience:
ovesné vločky | 2 hrnečky |
studená voda | 1000 ml |
Postup přípravy:
1.) Do skleněné nádoby nasypeme dva hrnečky ovesných vloček a zalijeme 1000 ml studené vody. Občas tuto směs promícháme
2.) Na druhý den tuto směs rozmixujeme a přecedíme přes jemnou bavlněnou plenu
3.) Máme asi 700 ml ovesného mléka a je hustější než to, co si koupíme. Rozmixované vločky nemusíme zahazovat, můžeme je smíchat s ovocem a máme skvělou snídani
Ovesné mléko můžeme pít samotné nebo můžeme ochucovat dle vlastní fantazie
komentářů 2
Petra
28.8.2015 na 9:43 (UTC 1) Link to this comment
Dobry den, mohu se zeptat zda mam toto mleko (po smichani vlocek s vodou) nechat cely deb odstat v pokojove teplote a nebo ho dat do lednicky? Dekuji za odpoved 🙂
viera
14.9.2015 na 20:09 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý večer Petro,
nechte ho raději odstát v lednici
Přeji hezký večer
Viera