Jsou jednoduché, rychlé a variabilní. Právě díky těmto svým vlastnostem představují palačinky vše, co by mělo splňovat ideální letní jídlo: jsou za chvilku hotové, pochutnáte si a můžete je vzít s sebou i na piknik
Ingredience:
podmáslí | 500 ml |
vejce | 2 ks |
hladká mouka | 125 g |
polohrubá mouka | 125 g |
moučkový cukr | 1 lžička |
sůl | špetka |
olej | |
švestková povidla | 100-200 g |
zakysaná smetana | 100-200 g |
Postup přípravy:
1.) Z podmáslí, vajec, mouky, cukru a soli vypracujeme hladké těsto konzistence hustší kašičky. Necháme ho půl hodiny odležet
2.) Pak z něj smažíme palačinky. Olej je lepší rozetřít mašlovačkou spíš než ho lít
3.) Hotové palačinky pomažeme švestkovými povidly, zarolujeme a na povrchu potřeme zakysanou smetanou
komentář 1
Marta
9.12.2015 na 9:44 (UTC 1) Link to this comment
Výborné palačinky, jiné už dělat nebudu 🙂