Pro milovnice hustších typů polévek. Brambory a tavený sýr ji krásně zahustí.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
kuřecí maso | 500 g |
mrkev | 250g |
brambory | 500 g |
tavený sýr | 200 g |
olej | 2 lžíce |
sůl | dle potřeby |
petrželka |
Postup přípravy:
1.) Pokrájené kuřecí maso orestujeme na oleji a zalejeme 1 1/2 litrem vody, osolíme a vaříme 3/4 hodiny. Dostaneme silný kuřecí vývar.
2.) V polovině vaření tj. po 20-25 minutách přidáme oloupanou mrkev a brambory.
3.) Hotový vývar scedíme a přidáme do něj sýr a necháme ho v něm rozpustit.
4.) Nakonec přidáme pokrájené kuřecí maso brambory a mrkev.
5.) Na talíři zdobíme petrželkou
Komentáře