«

»

Čvn 29 2014

Polévka z červené řepy

polevka_z_cervene_repy

Hustá, vydatná polévka, kterou můžete jíst jak teplou, tak i studenou

Množství:     4 osoby

Ingredience:

středně velká červená řepa 4 ks
velké očištěné mrkve 2 ks
oloupané brambory 500 g
tymián, petrželka dohromady 1 malý svazek
olivový olej 2 lžičky
zakysaná smetana 2 lžíce
kuřecí vývar 1 litr
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Červené řepy velikosti citronu oloupáme a nakrájíme na kousky.
2.)  V hrnci na polévku rozpálíme olej a orestujeme na něm jemně nastrouhanou mrkev
3.)  Do hrnce přidáme červenou řepu, brambory nakrájené na kousky a svázané bylinky. Vše zalijeme vývarem a 250 ml studené vody a přivedeme k varu.
4.)  Plamen snížíme a vaříme polévku na mírném ohni cca 1 hodinu do změknutí řepy.
5.)  Polévku necháme mírně zchladnout a vyjmeme bylinky. Nakonec ji rozmixujeme a dochutíme solí.
6.)  Podáváme ji se zakysanou smetanou posypanou čerstvou petrželkou

komentář 1

  1. Janavel

    Vynikající, doporučuji 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>