Druhý den je tato polévka ještě chutnější. Podobně, jako svíčková
Ingredience:
větší čínské zelí | 1/2 hlávky |
mrkev | 2 ks |
petržel | 2 ks |
máslo | 60 g |
hladká mouka | 2-3 lžíce |
drcený kmín | 1/2 lžičky |
sůl | podle potřeby |
kostka slepičího bujonu | 1 ks |
sekaná zelená petrželka | 2-3 lžíce |
vařící voda | 1200 ml |
Postup přípravy:
1.) Zeleninu (zatím bez zelí) pokrouháme v robotu na nejmenší nudličky a vysypeme na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášíme drceným kmínem, necháme několik minut opražit a pak vsypeme mouku.
2.) Mezitím se začala vařit v konvici voda, tou zalijeme bujon a necháme rozpustit. Když byla mouka se zeleninou zapražená, přiléváme po částech bujon a velmi rychle mícháme, aby se netvořily žmolky a zásmažka se nepřipalovala. Vaříme 15 minut za občasného míchání
3.) Do vařícího obsahu hrnce opatrně přidáme zelí pokrouhané na širší nudličky a opět uvedeme do varu, opatrně přisolíme, občasně promícháme a vaříme dalších 15 minut
Na talíři zdobíme sekanou zelenou petrželkou a můžeme přidat i lžíci zakysané smetany
Komentáře