Fazolové lusky řadíme mezi luštěniny. Jsou vhodné nejen jako příloha, ale i jako hlavní ingredience do polévky. Uvařme si tuhle polévku z fazolových lusků a smetany, přijít vhod může nejen na podzim
Ingredience:
mražené fazolové lusky | 400 g |
středně velké brambory | 2 ks |
rozpuštěné sádlo | 2-3 lžíce |
ovesné vločky | 2 hrsti |
smetana ke šlehání | 250 ml |
vejce | 1 ks |
sekaný kopr | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozkrájíme i fazolové lusky (necháme je předtím trochu povolit). Trochu je podusíme na rozpuštěném sádle. Zalijeme směs asi 1200 ml vody, osolíme a vaříme do poloměkka
2.) Přidáme ovesné vločky a dovaříme do změknutí zeleniny. Přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Nakonec vklepneme vajíčko, zamícháme a ještě chvíli povaříme
3.) Na úplný závěr přidáme trochu posekaného kopru
Komentáře