Jedna z nejlepších pomazánek vůbec. Pro podzim jako stvořená. Ale jelikož dýně dlouho vydrží, můžete si ji vychutnat i v zimě. Je dietní a zároveň sytě krémová. A navíc má krásnou barvu
Ingredience:
dýně Hokkaidó | 500 g |
olivový olej | |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
sůl | podle potřeby |
zelená petrželka |
Postup přípravy:
1.) Dýni Hokkaidó umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme dužinu. Nemusíme ji loupat, jenom ji nakrájíme na kousky
2.) Kousky uložíme na plech vyložený pečícím papírem a pocákáme je olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C cca 20 minut
3.) Upečenou dýni s trochou olivového oleje roztlačíme vidličkou, přidáme sůl, nakrájenou zelenou petrželku, zakysanou smetanu a pořádně promícháme
Pomazánku podáváme namazanou na toastové chleby
Komentáře