Někdo si řekne, opět jedna varianta řízků. Tyto jsou ovšem velmi lahodné s parmazánovou krustičkou. Vyzkoušejte.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
vepřová panenka | 600 g |
strouhaný parmazán | 120g |
hladká mouka | 150 g |
strouhanka | 250 g |
vejce | 2 ks |
sůl | podle potřeby |
olej |
Postup přípravy:
1.) Maso nakrájíme na plátky a lehce rukou naklepeme. Rozhodně jej nenaklepávejme paličkou. Dobře jej osolme.
2.) Obalíme ho v mouce, v rozšlehaných vejcích.
3.) Nakonec maso obalíme ve strouhance do které jsme přidali strouhaný parmazán.
4.) Smažíme na rozpáleném oleji. Po usmažení je dáme na ubrousek, aby ubrousek vsákl přebytečný tuk.
Podáváme s brambory.
Komentáře