«

»

Kvě 26 2014

Rizoto

ri

Rizoto je velmi známé jídlo. Vaří se třeba, když zbude přílohová rýže. Tady je speciální varianta pro kojící maminky

Množství:       4 osoby

Ingredience:

rýže 200 g
kuřecí maso 250 g
uvařená mrkev 350 g
kukuřice 1 konzerva
sůl podle potřeby
tuk 2 lžíce

Postup přípravy:

1.)  Kuřecí maso a mrkev nakrájíme na kousíčky
2.)  Rozpálíme v kastrolu tuk a dáme na něj opranou a okapanou rýži. Necháme ji chvíli restovat.
3.)  Rýži zalejeme vařící vodou. Poměr rýže a vody by měl být takový, aby voda překrývala rýži o výšku 2 prstů.
4.)  Rýži přiklopíme a dáme do trouby na velmi mírnou teplotu cca 150° a necháme ji v ní hodinu.
5.)  Po hodině ji z trouby vyjmeme. Všechna voda bude odpařená a rýže bude uvařená doměkka. Vidličkou ji zkypříme.
6.)  Nakonec do rýže přidáme nakrájené kuřecí maso, vařenou mrkev a kukuřici a vše promícháme

Na rizoto můžeme spotřebovat maso z uvařených kuřecích skeletů. V receptu je uvedena váha masa bez kostí

komentářů 2

  1. verkuska

    Super lehké jídlo, když vaříte polévku ze skeletů a pak nevíte, co s něma 🙂 na závěr jsem ještě přidala olivový olej 🙂

  2. Kamila

    Kdyby se mi povedla nerozvařit rýže, tak to bylo luxusní a jednoduché.
    Ale i tchán, který není moc na zeleninu moc chválil, že to má zajímavou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>