Opět můj oblíbený typ jídla, vše v jednom pekáči – ryba i příloha
Množství: 4 osoby
Ingredience:
brambory | 800 g |
mražené rybí filé | 400 g |
sterilovaná kukuřice | 320 g |
mléko | 300 ml |
máslo | 3 lžíce |
strouhaný sýr čedar | 9 lžic |
hladká mouka | 1 lžíce |
koření na ryby | 1 lžíce |
sůl | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, uvaříme do poloměkka a scedíme
2.) Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme filé, osolíme ho, okořeníme kořením na ryby, posypeme scezenou kukuřicí a 6 lžícemi strouhaného čedaru
3.) Na pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme mouku a orestujeme. Potom za stálého míchání přiléváme mléko, mícháme, až začne bešamel houstnout. Podle potřeby dochutíme solí.
4.) Na filé s kukuřicí rozložíme brambory a zalijeme připraveným bešamelem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.
5.) 15 minut před dokončením posypeme povrch zbytkem strouhaného čedaru
Komentáře