Nákypy můžeme podávat jako hlavní sladké jídlo,nebo i jako lehký moučník. Rýžový nákyp chutná jak s jablíčkami, tak i s meruňkami
Ingredience:
tvaroh ve vaničce | 1 ks |
rýže syrový | 230 ml |
cukr krupička | 180 ml |
vejce | 2 ks |
mléko | 350 ml |
vanilkový cukr | 1 ks |
máslo | 125 g |
meruňkový nebo broskvový kompot | |
skořicový cukr na posypání | 1 ks |
Postup přípravy:
1.) V míse umícháme tvaroh, vejce, cukr a vanilkový cukr. Přidáme syrovou rýži, mléko a kompotované ovoce. Vše ještě pořádně zamícháme. Místo kompotu můžeme použít i čerstvé ovoce a místo meruněk, broskví i jiné druhy (strouhaná jablka, švestky, višně). Se všemi bude nákyp chutný
2.) Mísu z varného skla nebo jakoukoliv, kterou používáme na zapékání, vymažeme máslem a směs do ní nalijeme. Zasypeme skořicovým cukrem. Směs je dost řídká, ale tak to má být. Povrch poklademe tenkými plátky másla
3.) Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 1 hodinu do růžova
komentářů 3
Lenka
12.5.2016 na 17:15 (UTC 1) Link to this comment
Výborné
Miriama Dvořákova
15.7.2016 na 19:28 (UTC 1) Link to this comment
Fantastické děkuji
Miriama Dvořákova
15.7.2016 na 19:29 (UTC 1) Link to this comment
Výtečné děkuji