«

»

Zář 01 2014

Sýrové pečivo

syrove_trojhranky_1

Toto pečivo patří ke klasice našeho slaného vánočního cukroví. Peču ho s předstihem a musím ho vždy dobře schovat i sama před sebou, aby se Vánoc vůbec dožilo. Peču ho ovšem i v průběhu roku a vždy z dvojnásobné dávky. Kdo ho ochutnal tvrdí, že je silně návykové.

Ingredience:

hladká mouka 200 g
strouhaný eidam 300 g
máslo 200 g
vejce 1 ks
sůl podle chuti

Postup přípravy:

1.)  Mouku s tukem, solí a půlkou strouhaného sýra zpracujeme v těsto
2.)  Těsto rozválíme v tenký plát, potřeme rozšlehaným vejcem a rádlem rozkrájíme na čtverce, tyčinky nebo trojhránky
3.)  Vykrájené kousky opatrně přeneseme na vymazaný plech a každý kousek pořádně posypeme strouhaným sýrem
4.)  Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.  Pečivo by nemělo být moc připálené, jinak sýr hořkne.

komentářů 2

  1. kacik

    Dobrý den, sůl podle chuti? U těsta si to neumím moc představit. Kolik dáváte Vy? Děkuji

    1. viera

      Nejdřív těsto ochutnám a pokud je potřeba, jemně osolím vyválený a vajíčkem potřený plát těsta. Záleží, jak je sýr slaný. I každý kousek Eidamu může být jiný.
      Přeji hezký den
      Viera

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>