Skvěle se přikusují k polévce nebo k zeleninovému salátu ale mohou posloužit i jako pohoštění při posezení s přáteli.
Ingredience:
hladká mouka | 225 g-325 g |
prášek do pečiva | 1,75 lžičky |
sůl | 0,25 lžičky |
mléko | 125 ml |
podmáslí | 125 ml |
rajčatové pyré | 60 g |
plátková šunka | 200 g |
strouhaná gouda | 150 g |
našlehané vejce | 1 ks |
Postup přípravy:
1.) V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Uprostřed uděláme důlek a do něj přiléváme mléko smíchané s podmáslím a vařečkou vše smícháme do měkkého tvárného ale nelepivého těsta. Podle potřeby přisypáváme mouku.
2.) Těsto vyklopíme na pracovní desku , prohněteme a rozválíme do čtverce zhruba 30 cm x 30 cm
3.) Těsto potřeme rajčatovým pyré a rozprostřeme na něj na nudličky nakrájenou šunkou. Šunku posypeme strouhaným sýrem.
4.) Těsto srolujeme a nakrájíme dvanáct až patnáct kousků.
5.) Šneky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na cca 200°C zhruba 20 minut dozlatova.
Komentáře