Tuňáková nebo rybí pomazánka to je taková klasika. Děláme ji snad všichni, někdo jí naprosto zbožňuje a někdo naprosto nenávidí
Ingredience:
konzerva tuňáka | 120-170 g |
máslo | 70 g |
plnotučná hořčice | 1 lžička |
majonéza Hellmanns | 2 lžíce |
rajský protlak | 3 lžíce |
sůl | podle potřeby |
vejce uvařená na tvrdo | 4 ks |
petrželka |
Postup přípravy:
1.) Máslo si rozšleháme vidličkou, přidáme celou konzervu tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě – podle chuti) a důkladně vymícháme.
2.) Do vymíchání tuňákové hmoty přidáme hořčici, majonézu, rajský protlak, sůl a důkladně vyšleháme
3.) Nakonec přidáme natvrdo uvařená vajíčka a petrželku.
Podáváme s pečivem nebo chlebem
Komentáře