«

»

Říj 12 2016

Vepřové maso s cuketou a bramborem

veprove-medailonky-s-cuketou

Základem je vepřová kotleta. Druhé nejlepší maso z vepřového. Dále cuketa, která je plná vitaminu a minerálů

Ingredience:

vepřové kotlety 600 g
cuketa středně velká 1 ks
brambory
sůl podle potřeby
kmín
olej na naložení+na smažení
zelená petrželka

Postup přípravy:

1.)  Vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a dáme odležet do chladničky nejlépe na noc, ale stačí i hodinka
2.)  Do vhodné zapékací mísy nakrájíme umytou a na kolečka nakrájenou cuketu. Osolíme ji, pokapeme olejem a posypeme zelenou petrželkou
3.)  Odležalé maso vyndáme z lednice a opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Pak ho naskládáme do zapékací mísy
4.)  Na maso naskládáme oloupané na kolečka nakrájená brambory, osolíme a zalijeme výpekem z masa
5.)  Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 1 1/4 hod. Pak alobal sundáme a ještě chvíli zapékáme
Podáváme se zeleninovým salátem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>