Příprava je velmi jednoduchá. Když ho vyzkoušíte, určitě bude patřit mezi Vaše oblíbené
Ingredience:
sušenky BeBe tmavé nebo Indianky tmavé | 5 balení |
smetana ke šlehání | 2 ks |
zakysaná smetana 18% velké balení 375 ml | 2 ks |
moučkový nebo třtinový cukr | 13 polévkových lžic |
strouhaná bílá čokoláda | na zdobení |
Postup přípravy:
1.) Vyšleháme šlehačku a lehce k ní přimícháme zakysanou smetanu oslazenou cukrem
2.) Na malý plech o velikosti A4 naskládáme první vrstvu sušenek. Natřeme na ni 1/3 šlehačkové směsi
3.) Na 1. vrstvu šlehačkové směsi naskládáme druhou vrstvu sušenek. Potřeme je opět 1/3 šlehačkové směsi
4.) Naskládáme 3. vrstvu sušenek, kterou potřeme poslední třetinou šlehačkové směsi
5.) Vršek posypeme rozdrcenými zbylými sušenkami. Moučník ozdobíme strouhanou bílou čokoládou
6.) Necháme ztuhnout v lednici. Nejlépe přes noc
Tento recept nám zaslala paní majovka18 ze slovenského MK a publikuji ho s jejím svolením
Komentáře