Jídlo z jednoho pekáče. Musím se přiznat, že tyto recepty mám ráda. Věnujeme více času naplnění pekáče, ale pak už jen hlídáme troubu a máme maso i přílohu hotové najednou.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
plátky vepřových kotlet s kostí | 4 ks |
oloupané brambory | 1000 g |
zeleninový bujon | 100 ml |
smetana ke šlehání | 200 ml |
plnotučná hořčice | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
strouhaný eidam | 200 g |
sůl | podle potřeby |
petrželka | ke zdobení |
Postup přípravy:
1.) Pekáč vymažeme olejem
2.) Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka a vyskládáme do pekáčku. Každou vrstvu ochutíme solí.
3.) Brambory zalijeme bujonem
4.) Vepřové plátky osolíme z obou stran a uložíme je na vrstvu brambor
5.) V misce rozmícháme smetanu, hořčici, strouhaný sýr a touto směsí přelijeme kotlety
6.) Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby na 1 1/4 hodiny na 180°C (podle typu trouby). Poté pekáč odklopíme a necháme ještě chvíli péct, aby maso chytlo kůrčičku.
Podáváme na talíři brambory posypané petržílkou
komentářů 2
Kamila
6.9.2014 na 19:51 (UTC 1) Link to this comment
Také moc dobré, jen jsem to musela dělat tak o 20 minut déle. Některé brambory nebyly dodělané, ale to bude problém trouby no.
Děláme podobné jen jsme vždycky dopředu maso osmahli ….řekla bych, že Váš recept je chutnější.
Lucie
21.2.2015 na 13:15 (UTC 1) Link to this comment
Doba přípravy jídla je dlouhá, ale je to jednoduché a moooooc dobré, až mě to překvapilo:-) Brambory jsem nakrájela na hodně tentké proužky do čtyř vrstev a všechny byly krásně propečené. Jídlo nebylo vůbec suché. Určitě udělám někdy zase.