Kromě tradičních českých jídel jako je koprovka a svíčková nesmí chybět ani znojemská. Připravená z kvalitních surovin vykouzlí na tváři každého strávníka blažený úsměv
Množství: 4 osoby
Ingredience:
kuřecí prsa | 500 g |
hovězí vývar | 300 ml |
vejce uvařená natvrdo | 3 ks |
kyselé okurky | 3 ks |
šunka | 100 g |
plnotučná hořčice | 2 lžíce |
sůl | podle potřeby |
hladká mouka | 1,5 lžíce |
olej | 3 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji. Když je maso hotové přidáme šunku a chvíli restujeme. Nakonec zamícháme hořčici.
2.) Vše přendáme do hrnce, k masu ještě přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a na kostičky nakrájené okurky. Vše zamícháme
3.) Do malé misky dáme mouku a zalijeme ji asi 5 lžícemi hovězího vývaru. Zamícháme, abychom získaly kašičku. Tu přidáme ke směsi masa a vajíček a vše zalijeme zbývajícím vývarem. Dáme chvíli povařit, aby omáčka zhoustla. Pokud bude příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody
Znojemskou podáváme buď s rýží nebo s těstovinovou rýží
komentářů 3
Janavel
16.12.2014 na 12:42 (UTC 1) Link to this comment
Zrovna si dávám znojemskou k obědu a je fakt výborná 🙂
martullinka
28.4.2016 na 18:48 (UTC 1) Link to this comment
Toto uz je asi paty recept,který jsem z těchto stranek vyzkoušela a opět spokojenost! Celkovve jsem moc rada za tento web a za paní vieru a její sympaticky pristup☺
viera
28.4.2016 na 22:23 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý večer,
Děkuji za milá slova. Musím se přiznat, že jsem za tyto pochvalné komentáře moc ráda. Hlavně, když stránky pomohou.
Přeji hezký večer
Viera